23. 11. 2014

Víkendové tržby USA 21. - 23. 2014

Máme tu další souhrn víkendových čísel, kdy se čekal silný nástup třetí části série Hunger Games. Ačkoli si film připisuje největší víkend roku, tak skončil za očekáváním. 123 milionů dolarů je velké číslo, ale předchozí díly si dokázaly urvat o třicet milionů více než Síla vzdoru 1. část. Samozřejmě můžeme spekulovat nad tím, co stojí za takovým úpadkem. Asi půjde o kombinaci hned několika faktorů (počasí v USA, nepříznivé recenze), ale samozřejmě uvidíme, zda film bude držákem po další týdny. Bude to mít těžké, protože příští víkend startují Tučňáci z Madagaskaru, dva týdny po nich Scottův velkolepý Exodus následovaný třetím Hobitem. Přesto celkově ze světa a USA přiteklo skvělých 275 milionů dolarů, takže Hunger Games půjde opět někam k 800 mega.

Druhé místo okupuje animák Big Hero 6 s 20 miliony, který si z USA zatím připisuje 135 mega celkově. V tomhle vánočním období mají animáky slušnou výdrž, jenže přijde konkurence v podobě Tučňáků. Big Hero 6 si nevede ve světě zatím nijak "Big" a Tučňáci ho nejspíš roznesou na křídlech.

Interstellar je na tom opačně. Doma se trápí a zachraňuje ho jen nasazování v IMAX kinech. Ve světě jsou diváci k Nolanovi více štědřejší a masírka přináší podstatně více zlaťáků (449 mega celkově). I tak to není žádná sláva, čekalo se mnohem víc a to ještě k tomu solidně pomohla Čína se 42 miliony dolarů.

Hitem je trvalka Zmizelá (Gone Girl), která bude i favoritkou Oscarů. 327 mega ze světa při rozpočtu 60 mega je rozhodně úspěch.

Velký pokles zaznamenala jednička z předchozího víkednu a to ulítlá komedie Blbý a blbější 2, která hned ve druhém promítacím víkendu skončila na místě čtvrtém. Na zbytek žebříčku se můžete podívat níže.


0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews